Bel ons
045-5750722
Openings Tijden
Maandag - Vrijdag 8:00 - 18:30

 

Intake en maken van een stappen plan

Tijdens de eerste kennismaking worden uw persoonlijke gegevens genoteerd en er volgt een uitgebreid vraaggesprek. Via dit vraaggesprek wordt inzicht verkregen in de ontstaansgeschiedenis van uw klacht en mogelijke factoren die de klacht in stand houden. Daarnaast is het van belang een beeld van uw gezondheid te krijgen en wat uw verwachtingspatroon is over de klacht en behandeling.
Daarna volgt het lichamelijk onderzoek. Daarbij wordt gekeken niet alleen naar de klacht zelf, maar ook wordt onderzocht of er nog andere factoren een rol spelen die uw klacht in stand houden.
Afhankelijk van het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan opgesteld en krijgt u, indien mogelijk, een prognose over de duur van het herstel.
Als er nog tijd over is, volgt een eerste korte behandeling. Na de intake krijgt u in ieder geval advies en oefeningen mee, zodat u tot de volgende behandeling aan de slag kunt.

Directe toegankelijkheid Fysiotherapie

Als u niet via een verwijsbrief van de arts naar ons toe bent gekomen met een hulpvraag maar rechtstreeks naar ons toe bent gekomen een zgn DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) Er wordt eerst vastgesteld of u aan het juiste adres bent via een screenings procedure. Zo niet, dan wordt u geadviseerd om contact op te nemen met uw huisarts of met een collega.

Reguliere Fysiotherapie

Binnen de praktijk wordt gekozen voor een actieve manier van behandelen. De behandelingen beginnen met diverse mobilisatietechnieken voor wervelkolom of gewricht en eventueel massage ter ontspanning. Indien nodig kan er getapet worden.
Door het aanbieden van specifieke oefeningen wordt geprobeerd uw klachten cq functie te herstellen. Met deze oefeningen wordt de spierkracht van spieren getraind, het looppatroon en de houding verbeterd, tiltechnieken aangeleerd en coördinatie/evenwicht en stabiliteit bevorderd. Met specifieke kennis kan de fysiotherapeut de patiënt coachen en begeleiden naar een zo optimaal mogelijk herstel.