Bel ons
045-5750722
Openings Tijden
Maandag - Vrijdag 8:00 - 18:30

Een Acupuncturist is geschoold volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan voor therapeutische interventies aan  het bewegingsapparaat.


Traditionele Chinese Geneeskunde:
De Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) is een ruim 2500 jaar oude behandelmethode op basis van nauwkeurige waarnemingen van alle processen in de natuur. Door vertechnisering en specialisatie hebben we in het Westen het oog op het geheel verloren. TCG activeert het natuurlijke, zelf herstellende vermogen van ons lichaam en zorgt voor de juiste balans.

Acupunctuur:
Acupunctuur is de meest bekende vorm van TCG. Het is effectief en geeft snel resultaten. Onze ‘levens- energie’ (Qi) stroomt via kanalen, zogeheten meridianen door het gehele lichaam. Als deze energiebanen verstoort raken kunnen ziektes ontstaan. Naast lichamelijke oorzaken spelen stress en langdurige emoties vaak een rol. Acupunctuur herstelt verstoringen in de energie huishouding d.m.v. dunne naalden die u nauwelijks voelt.

Bij welke klachten?
Er is volgens de World Health Organisation (WHO) voldoende wetenschappelijk bewijs dat TCG een positief effect kan hebben op onderstaande aandoeningen:
Zenuwaandoeningen:
Stress-gerelateerde klachten, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, vermoeidheidsklachten, slaapproblemen, depressie, angst, oorsuizen.
Klachten bewegingsapparaat:
Rug-,nek- en schouderklachten  reuma/fibromyalgie, artrose, tenniselleboog, hernia, RSI.
Maag- en darmklachten:
Spastische darm, misselijkheid, obstipatie, diarree, zuurbranden, gewichtsproblemen/eetbuien.
Huidaandoeningen:
Acne, eczeem, jeuk, allergieën, psoriasis.
Klachten keel/neus/oor/oog:
Ontstekingen, hoesten, hooikoorts, voorhoofd-/bijholte ontsteking, evenwichtsstoornis
Diversen:
Stoppen met roken, afvallen, chronische vermoeidheid, overgangsklachten. Verbeteren van de levenskwaliteit.

Onze aanpak:
Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn, wordt veel aandacht besteed aan het stellen van de juiste diagnose. Hierbij kijken we naar u als geheel. We voelen uw pols, bekijken uw tong, letten op uw houding, gelaatskleur, ogen en vragen naar factoren die van invloed zijn op het klachtenbeeld. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en kan de behandeling starten.

Vergoedingen:

De behandeling wordt vergoed door vrijwel alle zorgverzekeraars indien u een aanvullende verzekering heeft. U hoeft geen verwijzing van een arts te hebben. De behandeling gaat niet ten koste van uw eigen risico.