Bel ons
045-5750722
Openings Tijden
Maandag - Vrijdag 8:00 - 18:30

Nieuwe eigenaar Ruben Schepers

Nieuwe eigenaar Ruben Schepers

Per 1 februari aanstaande word ik, Ruben Schepers, de nieuwe eigenaar van Fysio Voerendaal. Daarmee wordt dit de 2e vestiging van Fysio Schepers en zal de praktijk dan ook deze naam gaan voeren. www.fysio-schepers.nl .Enkele jaren geleden heb ik reeds met veel plezier  in deze praktijk gewerkt en ik kijk er dan ook erg naar uit om hier terug te keren. Naast mij komt Sanne Vijgen als nieuwe collega in beide praktijken werken. Sanne is reeds 10 jaar werkzaam als algemeen fysiotherapeute en onder andere aangesloten bij het Chronisch Zorgnet en gespecialiseerd in longklachten. 

Jan en Leon blijven, net als de rest van de collega’s, in de praktijk werken. Samen kijken we er naar uit om iedereen weer zo snel en goed mogelijk klachtenvrij te krijgen!

Samenvoeging Fysio-Schepers FysioVoerendaal

De bedrijfsvoering van Fysiovoerendaal wordt per 1-2-2022 overgenomen door Ruben Schepers.
Ruben is voor u en ons geen onbekende. Hij heeft in het verleden meerdere jaren bij FysioVoerendaal gewerkt.

Na het samenvoegen van Fysiovoerendaal en Fysio-Schepers zijn er in totaal 10 fysiotherapeuten met verschillende specialisaties werkzaam bij Fysio-Schepers.
Alle teamleden van FysioVoerendaal blijven werkzaam op de huidige locatie in Voerendaal.

2022 een jaar vol kansen & dromen

nieuwjaarswens 2022

Het team van fysiovoerendaal wenst alle patiënten: Succesvolle 12 maanden, vreugdevolle 52 weken, heerlijke 365 dagen, gedenkwaardige 8760 uren, zegeningen van 525600 minuten en gelukkigste 31536000 seconden. Gelukkig en gezond Nieuwjaar!

We willen tevens aan u bekend maken dat de bedrijfsvoering van fysiovoerendaal op 1 februari 2022 wordt over gedragen aan Ruben Schepers.

2022 een jaar vol nieuwe kansen & dromen. Onze wens voor Ruben: Dat deze allemaal snel uit mogen komen!

Fysiotherapie ! Hoe verzeker je dat ?

Moeten we ons altijd bij dezelfde zorgverzekeraar blijven verzekeren voor fysiotherapie? Het uit gewoonte blijven kiezen voor uw oude zorgverzekeraar en niet kiezen voor een andere zorgverzekeraar vanwege gemak en onbekendheid kan u in de toekomst veel geld gaan kosten.

Wij stimuleren onze cliënten elk jaar om eens goed naar hun polis voorwaarden te gaan kijken en wat ze daadwerkelijk vergoed gaan krijgen bij hun (aanvullende) verzekering. Loont het zich om een andere zorgverzekeraar te gaan kiezen? Vraag uw therapeut en/of lees even door.

Wanneer wordt fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering? En wat moet je dan toch zelf betalen? Waarom kiezen veel mensen voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie? Waar moet je op letten bij het afsluiten van een verzekering en wat zijn in 2022 de beste (aanvullende) polissen? Dat lees je op deze pagina.

Klik hier voor de folder met aanvullende informatie om een goede keuze te maken 

Kijk ook even zelf op de site van de zorgzekeringswijzer

Of ga naar een andere zorgvergelijkers zoals

Consumenten bond: https://www.consumentenbond.nl/zorgverzekering/vergelijker

Independer: https://www.independer.nl/zorgverzekering/intro.aspx

Zorgverzekeringawijzer: https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/

Zorgwijzer: https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker#/search

Fysiovergoedingen:  https://fysiovergoedingen.nl/

Zorgkiezer:  https://www.zorgkiezer.nl/

Zorgverzekeringen : https://www.vergelijkdezorgverzekeringen.nl/zorgvergelijker/

Pricewise :  https://www.pricewise.nl/zorgvergelijker/

Geld.nl : https://www.geld.nl/zorgverzekering/zorgvergelijker

FIJNE FEESTDAGEN

Het team van FysioVoerendaal bedankt u voor het vertrouwen dat u in ons heeft gehad het afgelopen jaar!

En wij wensen u fijne feestdagen en een gezond en “normaal” 2022 toe.

Draag een mondkapje

Draag ook bij fysiovoerendaal een mondkapje

Naar aanleiding  van de persconferentie van  de rijksoverheid zijn ook wij genoodzaakt uw aandacht te vragen voor de extra maatregelen om Covid-19 te bestrijden.

 • Draag een mondkapje zodra u onze praktijk bezoekt
 • Desinfecteer uw handen bij de ingang van de  praktijk
 • Kom alleen naar de praktijk met afspraak na mail of na telefonisch contact
 • Lees uw uitnodigensmail !
 • Blijf bij verkoudheidsklachten/ covid klachten thuis en neem telefonisch contact op met de praktijk

De Vakantie gaat weer beginnen

Het team van FysioVoerendaal wenst u allen een fijne vakantie toe.
Rust goed uit geniet van de vrije dagen en zorg dat u gezond en veilig weer thuis komt.

Longfysiotherapie voor Ex Coronapatiënten

Longfysiotherapeut  in Voerendaal voor revalidatie van ex - Coronapatiënten

 

De longfysiotherapeuten van praktijk Fysiovoerendaal kunnen nu coronapatiënten in hun revalidatietraject begeleiden. Ze richten zich hierbij op zowel het fysieke traject, als voeding en de mentale gevolgen die een corona-infectie kan hebben op de patiënt. Via Chronisch ZorgNet hebben de therapeuten, die al gespecialiseerd waren in longaandoeningen, zich verdiept in de behandeling van coronatherapeuten.

 

De longfysiotherapeuten, Tom Bleser en Jan Bongers van Fysiovoerendaal  richten zich zowel op de revalidatie van coronapatiënten die thuis ziek zijn geweest als patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen. Beide groepen blijken na herstel van de infectie soms nog ernstig verzwakt en hebben baat bij het opbouwen van spierkracht en conditie om de dagelijkse activiteiten weer op te pakken. Er is ook aandacht voor mentale gezondheid, voeding en participatie.

 

Zorg voor ex-coronapatiënten middels mini-netwerk in de woonomgeving van de patiënt

Wij hebben ons middels een e-learning geschoold op het gebied van revalidatie van coronapatiënten. In deze e-learning werd alle beschikbare kennis (ERS / KNGF 1.0 kennisdocument / REACH / Hoogstraat revalidatie document) aangeboden in een overzichtelijke module, met toetsvragen. Aanvullend volgen wij via Chronisch ZorgNet periodieke webinars (online colleges) om ook de komende maanden op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten. Daarnaast heeft iedere deelnemende longfysiotherapeut, dus ook onze praktijk, een ‘mini-netwerkje’ opgezet  binnen ons Paramedisch Centrum Voerendaal . het multidsicpinaire behandelteam bestaat uit : naast de fysiotherapeuten van fysiovoerendaal, een ergotherapeut ( Nicol Leunissen ),  diëtist ( José Nijskens), Logopediste ( Yvonne Jacobs) en de huisartsen van het gezondheidscentrum Dammerich. De ergotherapeut en/of diëtist wordt op de in de e-learning aangeleerde indicaties bij de zorg betrokken. De huisarts wordt vanzelfsprekend ook bij de behandeling betrokken. Wanneer verwerkingsproblematiek, angst, depressie, PICS of PTSS-verschijnselen worden gesignaleerd door de fysiotherapeut, die geleerd heeft dit te herkennen, vindt directe terugkoppeling met de huisarts plaats. De huisarts kan dan voor de juiste ondersteuning en, indien nodig, verwijzing zorgen. Dit bieden wij allemaal in de directe woonomgeving van de patiënt. Chronisch ZorgNet verwacht dat alle coronapatiënten, sommigen pas na een doorlopen klinisch revalidatietraject, in de woonomgeving geholpen kunnen worden met hun herstel.

 

Gespecialiseerde therapeuten vindbaar via
Niet alleen in Fysiovoerendaal  zijn er longtherapeuten gespecialiseerd in corona, maar door het hele land. Alle gespecialiseerde coronatherapeuten zijn vindbaar via de Chronisch ZorgNet Zorgzoeker en herkenbaar aan het ‘corona’-logo in hun portfolio. Met de postcode van de patiënt kan worden gezocht op de gewenste specialisatie van de therapeut (etalagebenen, longaandoeningen, hartrevalidatie, corona). Op 24-4-2020 waren al ruim 500 coronatherapeuten te vinden via de Zorgzoeker. Dit aantal loopt nog steeds op, wij verwachten dat rond de 1000 collega’s weldra klaar staan via dit netwerk. Zo zal altijd een gespecialiseerde therapeut in de woonomgeving van de patiënt te vinden zijn. De juiste zorg op de juiste plek.

Chronisch ZorgNet

Fysiovoerendaal is aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een ideële stichting. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2300 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen). Het netwerk is dit jaar genomineerd voor de Value Based Health Care award 2020.

Chronisch ZorgNet

Fysiovoerendaal is aangesloten bij Chronisch ZorgNet, een ideële stichting. Chronisch ZorgNet biedt een landelijk dekkend netwerk van ruim 2300 fysiotherapeuten gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen (etalagebenen, hart- en longaandoeningen). Het netwerk is dit jaar genomineerd voor de Value Based Health Care award 2020.

Bij vragen kunt u contact opnemen met:
Jan Bongers ,Fysiovoerendaal
Raadhuisplein 1a
6367ED Voerendaal
Tel 045-5750722
info@fysiovoerendaal.nl

 

 

www.chronischzorgnet.nl

Chronisch ZorgNet is een ideële stichting, dwz. kent geen winstoogmerk of commerciële belangen.

Fysiovoerendaal weer open

Vanaf 4 mei openen wij gedeeltelijk onze deuren.

Voerendaal, 02 05 2020

Met nieuwe richtlijnen van het RIVM en duidelijke protocollen en instructies van het KNGF kunnen we weer voorzichtig opstarten. We hebben de praktijk zo ingericht dat we kunnen voldoen aan de 1,5 meter regel. We hebben binnen de praktijk extra voorzorgsmaatregelen getroffen en de hygiëneregels van het RIVM blijven van kracht.
We bepalen per persoon of een behandeling in de praktijk noodzakelijk is.

Neem vóórdat u naar de praktijk komt eerst telefonisch contact met ons op zodat we samen kunnen bespreken wat er mogelijk is. Uw veiligheid en de veiligheid van iedereen die werkzaam is binnen de praktijk blijft het belangrijkste.

We zijn blij dat we u weer mogen behandelen!

Er wordt u telefonisch gevraagd:

   Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
   Bent u langer dan 24 uur klachtenvrij?
   Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten? Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen Corona vastgesteld?
   Controle vraag: bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?

Er zijn verschillende extra voorzorgsmaatregelen getroffen
Wat betekent dit voor u?

Blijf thuis als u verschijnselen heeft van verkoudheid, snotteren, loopneus, hoesten, niezen en/of koorts (>38).
Houd u aan de regels van het RIVM: Nies en hoest in uw elleboog. Schud geen handen.
Houd 1,5 meter afstand t.o.v. andere personen binnen de praktijk. Aanwijzingen helpen u om de 1,5 meter regel goed na te leven.
Kom ALLEEN naar uw afspraak! Indien dit niet mogelijk is, overleg eerst met uw therapeut.
Bij binnenkomst bent u verplicht de handen te desinfecteren. De middelen hiervoor staan op de balie.
Wij spreiden onze behandeltijden, zodat patiënten elkaar zo min mogelijk treffen
U komt op tijd. Zorg dat u maximaal 5 minuten voor uw afspraak aanwezig bent.
U neemt uw eigen handdoek mee naar de praktijk.
Hands on behandelingen worden voorlopig uitgevoerd met handschoenen, mondkapje en desinfectiemiddelen om de risico’s voor patiënt en behandelaar zo klein mogelijk te houden
Garderobe en toiletten zijn gesloten De koffiemachine is buiten gebruik. Lectuur en speelgoed is uit de wachtruimte verwijderd.
Blijf na de afspraak niet in de praktijk, maar ga direct naar huis. Volg de aanwijzingen van de therapeut op en gebruik eventueel de achteruitgang!

Wij zullen er voor zorgen dat u op een veilige plek wordt behandeld.

Wij stellen alles in het werk om de kans op besmetting en verspreiding van het virus tot een minimum te beperken.
Dit kunnen wij niet alleen! Wij verwachten ook van u dat u zich aan de regels houdt en uw eigen verantwoordelijkheid hiervoor neemt! Alvast bedankt voor uw medewerking!

Met vriendelijke groet,
Het team van FysioVoerendaal

Bij vragen neem gerust contact op.
   info@fysiovoerendaal.nl
  (045) 575 07 22

Fysiotherapie op Afstand

afbeelding fysiovoerendaal met physitrack op de laptop

Fysiotherapeutische zorg op afstand

Terwijl we naar een verdere intelligente Lock-down gingen, kwam er een gedwongen sluiting van onze fysiotherapie praktijk op de Raadhuisplein 1a te Voerendaal. Dit op dwingend advies van onze rijksoverheid (het RIVM) , Zorgverzekeraars Nederland (ZN)  en onze beroepsorganisatie het KNGF. We zijn door de sluiting naar huis gegaan naar onze families.

HIER STOPTE ONS WERK  NIET !!

We hebben achter de schermen gewerkt om de mogelijkheid aan te bieden van zorg op afstand, telefoon video bellen, we kunnen uw behandeling vervolgen en online een oefenprogramma aanbieden. Vanaf maart 2020  zijn we  met PHYSITRACK   ONLINE gegaan. Dus hoewel we u niet persoonlijk kunnen zien in onze locatie  te Voerendaal, we zijn er nog steeds voor u tijdens je herstel, telefonisch en nu ook online.

We hebben deze nieuwste state-of-the-art technologie genaamd PHYSITRACK  in huis gehaald waarmee we op afstand vanaf huis kunnen werken, rechtstreeks vanaf onze computer en die van uw telefoon, laptop of tablet.

Dus als u hulp wilt wees niet verlegen en neem gewooncontact op. Geef ons een bericht via een telefoontje of een e-mail en we kunnen zien hoe we kunnen helpen.

LET OP, de fysiotherapeuten van FysioVoerendaal zijn direct toegankelijk ( DTF ) u hoeft dus niet eerst naar de huisarts. Wij kunnen ook rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren en indien nodig doorverwijzen voor verder onderzoek na overleg met uw huisarts.  Daarmee ontlasten we ook uw eigen huisarts, zeer zeker voor wat betreft de aangeboden beweegzorgzorg. Door het aanreiken en doen van een onderzoek en het geven van adviezen en eventueel opstellen van een fysiotherapeutisch behandelplan voor uw klachten en zo blijven we u ook helpen .

ONLINE AFSPRAKEN MAKEN IS MOGELIJK

Meer over fysiotherapeutisch online consult!

Deze nieuwe manier om uw fysiotherapeut te zien maakt deel uit van het zoveel mogelijk afstand houden van elkaar iets dat we moeten doen om iedereen te beschermen tijdens de COVID-19-pandemie.

Uw eerste consult lijkt misschien vreemd voor zowel u als uw fysiotherapeut, dat is normaal. Als we dit vaker doen, zal iedereen zich prettiger gaan voelen.

Wat is een online fysiotherapeutisch  consult?

Zorg op afstand of virtuele gezondheidszorg ( online consult)  is een manier om een afspraak met u te maken zonder u daadwerkelijk te ontmoeten en :

 • berichten verzenden via uw patiëntenportaal
 • e-mailen, sms’en of bellen met uw fysiotherapeut
 • een videogesprek voeren waarbij u uw fysiotherapeut kunt zien en over uw toestand kunt praten, net zoals u zou doen in dezelfde kamer.

Voordelen zijn onder meer:

 • het verwijderen van het risico van het vangen of verspreiden van ziektekiemen
 • het verminderen van tijd en kosten voor het reizen naar een afspraak
 • u hoeft het huis niet uit als u zich onwel voelt.

Wat kan ik verwachten van een telefonisch / online consult?

Verschillende gezondheidswerkers zullen verschillende benaderingen hebben voor wat of met wie ze communiceren met behulp van deze technologieën. Dit hangt af van hun ervaringsniveau en welke faciliteiten ze voor hen en voor u beschikbaar hebben. Hier zijn verschillende veel gestelde vragen

Moet ik betalen voor een fysiotherapeutisch online consult?

Een online contact,  telefonisch consult of videobellen wordt door uw zorgverzekeraar op de normale wijze vergoed. Hier zijn afspraken voor gemaakt door de NZA  gedurende de tijd van de pandemie.

Is een fysiotherapeutisch online consult veilig?

Ja, uw Fysiotherapeut bewaart uw informatie veilig en behandelt de informatie die u met hen deelt op dezelfde manier als normaal als u ze persoonlijk zou zien.

Wat als ik een fysiek onderzoek moet ondergaan?

Omdat uw fysiotherapeut u niet kan ( mag )  onderzoeken, wordt u soms gevraagd om uzelf te onderzoeken. Soms kan het helpen om iemand anders met wie u vertrouwd bent dit voor u te laten doen. Dit kan een familielid, een vriend of een andere gezondheidswerker zijn.

Hoe kan ik mijzelf voorbereiden  voor een online-consult?

 • Als u een geplande afspraak heeft, ontvangt u waarschijnlijk een link per e-mail (soms per sms). U moet op deze link klikken. Zorg ervoor dat de link degene is die u van uw zorgverlener verwachtte.
 • Zorg ervoor dat u zich op een comfortabele en besloten plek bevindt.
 • Het is het beste als u een handsfree apparaat heeft. Als u een smartphone hebt, zoek dan een manier om hem te ondersteunen zodat u zich kunt verplaatsen. Zet hem op een kastje of op een verhoging.
 • Zorg ervoor dat u uw audio heeft getest. Mogelijk hebt u een oortelefoon nodig om goed te kunnen horen.
 • Misschien wilt u een familie of vriend bij u hebben tijdens het gesprek. Dat is prima ,vertel de zorgverlener gewoon wie er in de ruimte aanwezig zijn als u een online verbinding hebt.
 • Maak een lijst van waarover u wilt praten en houd pen en papier bij de hand om alles op te schrijven als dat nodig is.
 • Neem al uw medicijnen mee, in een lijst of in de verpakking.
 • Zorg ervoor dat niemand anders informatie streamt van gekoppelde apparaten terwijl u uw consult hebt, bijvoorbeeld als iemand een video bekijkt op het wifi-netwerk dat u gebruikt, kan uw video ook van slechte kwaliteit zijn.
 • Link voor extra informatie gebruik PhysiApp

apple store

Hoe kan ik mijn privacy beschermen bij online contact?

 • Physitrack diensten zijn veilig en voor dit soort consult gelden dezelfde niveaus van privacy en beveiliging als voor uw normale dokters en fysiotherapeut bezoeken.
 • Aangezien videoconsulten plaatsvinden vanaf uw eigen apparaat en thuisomgeving, moet u ook actierol ondernemen om uzelf online veilig te houden. Zorg voor een goede virusscanner en gebruik goede online veiligheidsgewoonten.
 • Schakel alle beveiliging en privacy functies in voordat u uw eerste virtuele consultatie krijgt. Sommige services hebben mogelijk een wachtkamer, zodat u de verbinding van tevoren kunt testen.
 • Sluit indien mogelijk alle andere toepassingen of webbrowservensters voor en tijdens de consultatie om prestatie en beveiligingsproblemen te voorkomen. Als internetsnelheid een probleem is, kan het helpen om video uit te schakelen.

Deze nieuwe manier om uw fysiotherapeut en andere zorgverleners te zien, maakt deel uit van het zoveel mogelijk afstand houden van elkaar iets dat we moeten doen om iedereen te beschermen tijdens de COVID-19-pandemie.

Wat zijn de voordelen van deze online afspraken?

Als u vanwege kosten of mobiliteitsproblemen, of erg ver weg woont of het is onmogelijk voor u om naar onze praktijk te komen, dan kan zorg op afstand het u gemakkelijker maken om aan uw zorgbehoeften te voldoen.

Als u een overdraagbare ziekte heeft (een ziekte die aan andere mensen kan worden overgedragen), helpt het gebruik van zorg op afstand om te voorkomen dat andere mensen die ziekte oplopen.

Het is ook een goede optie als uw afspraak een vervolg is in plaats van een eerste consult. Het is een goede manier om regelmatig contact te houden met uw fysiotherapeut als u een chronische aandoening heeft.

Hoe krijg ik een videoconsult met de fysiotherapeut?

Boek online via deze link of bel onze praktijk op 045-5750722  of stuur een email met terugbel verzoek naar  info@fysiovoerendaal.nl .

Wanneer kan ik mijn fysiotherapeut persoonlijk zien?

Wanneer het advies van de overheid komt dat we weer mogen gaan werken, kunnen we onze kliniek openen voor persoonlijk overleg en fysiek contact.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik COVID-19 heb?

Als u de afgelopen 14 dagen naar het buitenland bent gereisd of in nauw contact bent geweest met iemand die COVID-19 heeft, en u denkt dat u de symptomen van COVID-19 heeft. Blijf dan thuis en bel eventueel uw huisarts om advies  en raad. Kom niet naar de praktijk !! Isoleer uzelf zolang u ziek bent. Vermijd contact met uw naaste. Zet uzelf ook in huis in quarantaine en maak geen gebruik van dezelfde badkamer, toilet, douche als de gezonde medebewoners. Vraag hulp bij het huishouden en verzorging zo nodig. Controleer regelmatig uw temperatuur en ademhaling.

Hoe zit het met mijn specialist en vervolg afspraken?

Gezien de COVID-19-noodsituatie zullen ziekenhuizen en poliklinieken ook overgaan op meer telefonische consulten en of videoconsulten. Dit kan u veel tijd en moeite besparen, dus u zult waarschijnlijk aangenaam verrast zijn hoe goed het werkt.

Ondersteuning voor Covid-19 ?

Bel uw huisarts als u zich zorgen maakt over symptomen en denkt dat u COVID-19 heeft.

Als u zichzelf isoleert, neem dan ook telefonisch contact op met uw huisarts

Bel zorgverleners niet onnodig met vragen over COVID-19. Ze staan onder enorme druk en moeten de telefoonlijnen vrijhouden voor gezondheidsproblemen.

De belangrijkste informatie is te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel  volg de Facebook-pagina of het Twitter-kanaal van het Ministerie van Volksgezondheid voor de laatste updates.

Team FysioVoerendaal