Bel ons
045-5750722
Openings Tijden
Maandag - Vrijdag 8:00 - 18:30

omdoen van de movemonitor Mc Roberts

We gaan vast leggen hoeveel en wanneer en de mate waarin we bewegen. Met het doel om samen  een behandelplan te gaan maken aan de hand van de verkregen gegevens.


Klik op start voor een informatief filmpje van McRoberts

 

De Movemonitor

 

Je kunt hem de hele dag dragen

 

Uitlezen van de meetgegevens

Waarom de MoveMonitor ? 

Met de MoveMonitor van McRoberts kunt u gemakkelijk de fysieke activiteit beoordelen. Met één klein apparaatje, gedragen in een elastische band op de onderrug, kunt u de fysieke activiteit tot 14 dagen lang meten. De MoveMonitor bestaat uit een hardware-unit, webportaal en analysemodules. De verzamelde gegevens worden automatisch binnen 15 minuten geanalyseerd door de gevalideerde analysemodules van Mc Roberts, waar na rapporten met resultaten over lichaamshoudingen, motoriek en slaapbewegingen beschikbaar zijn.

Fysieke activiteit 

Fysiek actief zijn wordt steeds meer erkend als een manier om handicaps te verminderen of te voorkomen. Objectieve en nauwkeurige informatie over de fysieke activiteiten in het dagelijks leven van een patiënt is van fundamenteel belang voor zowel onderzoek als klinische praktijk. Bovendien vergemakkelijken de rapportages van de resultaten de kennis en het zelfmanagement van patiënten.

Aanbevelingen voor lichaamsbeweging

De gemiddelde energiekosten (EE) van mannen en vrouwen gedurende een hele dag nemen af. Deze afname van lichamelijke activiteit geeft aanleiding tot grote gezondheidsproblemen. Slechts een klein percentage van de mannen en vrouwen haalt de richtlijnen voor matige activiteit; de meesten zijn ofwel sedentair of zijn slechts matig en onregelmatig actief. De helft van alle volwassenen gelooft dat ze actief genoeg zijn om fit te blijven. Een objectieve meting van fysieke activiteit zoals de DynaPort MoveMonitor kan uitsluitsel geven over de vraag of de trainingsaanbevelingen daadwerkelijk worden gehaald.

Feedback van patiënten

Het Patient Feedback-rapport biedt het meest uitgebreide en toegankelijke overzicht van een week aan activiteiten. Een Gantt-diagram geeft alle houdingen en uitgevoerde activiteiten gedurende de week weer en de bijbehorende MET-niveaus geven de bijbehorende intensiteitsniveaus aan. Dagelijkse routine en activiteitenpatronen kunnen gemakkelijk worden geïdentificeerd en teruggekoppeld naar de patiënt. Dit rapport is vooral handig om uw patiënt inzicht te geven in zijn of haar gedrag en om gedragsveranderingen te evalueren.
Bron Mc Roberts

 

Meer info via de website va McRoberts.

Meer  info over de movemonitor.

De gebruikershandleiding van McRoberts.

De inlog voor McRoberts.

Link naar gebruikersinfo.

 

 

___________________________________________________________________