Bel ons
045-5750722
Openings Tijden
Maandag - Vrijdag 8:00 - 18:30

Fysiotherapie op Afstand

afbeelding fysiovoerendaal met physitrack op de laptop

Fysiotherapeutische zorg op afstand

Terwijl we naar een verdere intelligente Lock-down gingen, kwam er een gedwongen sluiting van onze fysiotherapie praktijk op de Raadhuisplein 1a te Voerendaal. Dit op dwingend advies van onze rijksoverheid (het RIVM) , Zorgverzekeraars Nederland (ZN)  en onze beroepsorganisatie het KNGF. We zijn door de sluiting naar huis gegaan naar onze families.

HIER STOPTE ONS WERK  NIET !!

We hebben achter de schermen gewerkt om de mogelijkheid aan te bieden van zorg op afstand, telefoon video bellen, we kunnen uw behandeling vervolgen en online een oefenprogramma aanbieden. Vanaf maart 2020  zijn we  met PHYSITRACK   ONLINE gegaan. Dus hoewel we u niet persoonlijk kunnen zien in onze locatie  te Voerendaal, we zijn er nog steeds voor u tijdens je herstel, telefonisch en nu ook online.

We hebben deze nieuwste state-of-the-art technologie genaamd PHYSITRACK  in huis gehaald waarmee we op afstand vanaf huis kunnen werken, rechtstreeks vanaf onze computer en die van uw telefoon, laptop of tablet.

Dus als u hulp wilt wees niet verlegen en neem gewooncontact op. Geef ons een bericht via een telefoontje of een e-mail en we kunnen zien hoe we kunnen helpen.

LET OP, de fysiotherapeuten van FysioVoerendaal zijn direct toegankelijk ( DTF ) u hoeft dus niet eerst naar de huisarts. Wij kunnen ook rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren en indien nodig doorverwijzen voor verder onderzoek na overleg met uw huisarts.  Daarmee ontlasten we ook uw eigen huisarts, zeer zeker voor wat betreft de aangeboden beweegzorgzorg. Door het aanreiken en doen van een onderzoek en het geven van adviezen en eventueel opstellen van een fysiotherapeutisch behandelplan voor uw klachten en zo blijven we u ook helpen .

ONLINE AFSPRAKEN MAKEN IS MOGELIJK

Meer over fysiotherapeutisch online consult!

Deze nieuwe manier om uw fysiotherapeut te zien maakt deel uit van het zoveel mogelijk afstand houden van elkaar iets dat we moeten doen om iedereen te beschermen tijdens de COVID-19-pandemie.

Uw eerste consult lijkt misschien vreemd voor zowel u als uw fysiotherapeut, dat is normaal. Als we dit vaker doen, zal iedereen zich prettiger gaan voelen.

Wat is een online fysiotherapeutisch  consult?

Zorg op afstand of virtuele gezondheidszorg ( online consult)  is een manier om een afspraak met u te maken zonder u daadwerkelijk te ontmoeten en :

 • berichten verzenden via uw patiëntenportaal
 • e-mailen, sms’en of bellen met uw fysiotherapeut
 • een videogesprek voeren waarbij u uw fysiotherapeut kunt zien en over uw toestand kunt praten, net zoals u zou doen in dezelfde kamer.

Voordelen zijn onder meer:

 • het verwijderen van het risico van het vangen of verspreiden van ziektekiemen
 • het verminderen van tijd en kosten voor het reizen naar een afspraak
 • u hoeft het huis niet uit als u zich onwel voelt.

Wat kan ik verwachten van een telefonisch / online consult?

Verschillende gezondheidswerkers zullen verschillende benaderingen hebben voor wat of met wie ze communiceren met behulp van deze technologieën. Dit hangt af van hun ervaringsniveau en welke faciliteiten ze voor hen en voor u beschikbaar hebben. Hier zijn verschillende veel gestelde vragen

Moet ik betalen voor een fysiotherapeutisch online consult?

Een online contact,  telefonisch consult of videobellen wordt door uw zorgverzekeraar op de normale wijze vergoed. Hier zijn afspraken voor gemaakt door de NZA  gedurende de tijd van de pandemie.

Is een fysiotherapeutisch online consult veilig?

Ja, uw Fysiotherapeut bewaart uw informatie veilig en behandelt de informatie die u met hen deelt op dezelfde manier als normaal als u ze persoonlijk zou zien.

Wat als ik een fysiek onderzoek moet ondergaan?

Omdat uw fysiotherapeut u niet kan ( mag )  onderzoeken, wordt u soms gevraagd om uzelf te onderzoeken. Soms kan het helpen om iemand anders met wie u vertrouwd bent dit voor u te laten doen. Dit kan een familielid, een vriend of een andere gezondheidswerker zijn.

Hoe kan ik mijzelf voorbereiden  voor een online-consult?

 • Als u een geplande afspraak heeft, ontvangt u waarschijnlijk een link per e-mail (soms per sms). U moet op deze link klikken. Zorg ervoor dat de link degene is die u van uw zorgverlener verwachtte.
 • Zorg ervoor dat u zich op een comfortabele en besloten plek bevindt.
 • Het is het beste als u een handsfree apparaat heeft. Als u een smartphone hebt, zoek dan een manier om hem te ondersteunen zodat u zich kunt verplaatsen. Zet hem op een kastje of op een verhoging.
 • Zorg ervoor dat u uw audio heeft getest. Mogelijk hebt u een oortelefoon nodig om goed te kunnen horen.
 • Misschien wilt u een familie of vriend bij u hebben tijdens het gesprek. Dat is prima ,vertel de zorgverlener gewoon wie er in de ruimte aanwezig zijn als u een online verbinding hebt.
 • Maak een lijst van waarover u wilt praten en houd pen en papier bij de hand om alles op te schrijven als dat nodig is.
 • Neem al uw medicijnen mee, in een lijst of in de verpakking.
 • Zorg ervoor dat niemand anders informatie streamt van gekoppelde apparaten terwijl u uw consult hebt, bijvoorbeeld als iemand een video bekijkt op het wifi-netwerk dat u gebruikt, kan uw video ook van slechte kwaliteit zijn.
 • Link voor extra informatie gebruik PhysiApp

apple store

Hoe kan ik mijn privacy beschermen bij online contact?

 • Physitrack diensten zijn veilig en voor dit soort consult gelden dezelfde niveaus van privacy en beveiliging als voor uw normale dokters en fysiotherapeut bezoeken.
 • Aangezien videoconsulten plaatsvinden vanaf uw eigen apparaat en thuisomgeving, moet u ook actierol ondernemen om uzelf online veilig te houden. Zorg voor een goede virusscanner en gebruik goede online veiligheidsgewoonten.
 • Schakel alle beveiliging en privacy functies in voordat u uw eerste virtuele consultatie krijgt. Sommige services hebben mogelijk een wachtkamer, zodat u de verbinding van tevoren kunt testen.
 • Sluit indien mogelijk alle andere toepassingen of webbrowservensters voor en tijdens de consultatie om prestatie en beveiligingsproblemen te voorkomen. Als internetsnelheid een probleem is, kan het helpen om video uit te schakelen.

Deze nieuwe manier om uw fysiotherapeut en andere zorgverleners te zien, maakt deel uit van het zoveel mogelijk afstand houden van elkaar iets dat we moeten doen om iedereen te beschermen tijdens de COVID-19-pandemie.

Wat zijn de voordelen van deze online afspraken?

Als u vanwege kosten of mobiliteitsproblemen, of erg ver weg woont of het is onmogelijk voor u om naar onze praktijk te komen, dan kan zorg op afstand het u gemakkelijker maken om aan uw zorgbehoeften te voldoen.

Als u een overdraagbare ziekte heeft (een ziekte die aan andere mensen kan worden overgedragen), helpt het gebruik van zorg op afstand om te voorkomen dat andere mensen die ziekte oplopen.

Het is ook een goede optie als uw afspraak een vervolg is in plaats van een eerste consult. Het is een goede manier om regelmatig contact te houden met uw fysiotherapeut als u een chronische aandoening heeft.

Hoe krijg ik een videoconsult met de fysiotherapeut?

Boek online via deze link of bel onze praktijk op 045-5750722  of stuur een email met terugbel verzoek naar  info@fysiovoerendaal.nl .

Wanneer kan ik mijn fysiotherapeut persoonlijk zien?

Wanneer het advies van de overheid komt dat we weer mogen gaan werken, kunnen we onze kliniek openen voor persoonlijk overleg en fysiek contact.

Wat moet ik doen als ik denk dat ik COVID-19 heb?

Als u de afgelopen 14 dagen naar het buitenland bent gereisd of in nauw contact bent geweest met iemand die COVID-19 heeft, en u denkt dat u de symptomen van COVID-19 heeft. Blijf dan thuis en bel eventueel uw huisarts om advies  en raad. Kom niet naar de praktijk !! Isoleer uzelf zolang u ziek bent. Vermijd contact met uw naaste. Zet uzelf ook in huis in quarantaine en maak geen gebruik van dezelfde badkamer, toilet, douche als de gezonde medebewoners. Vraag hulp bij het huishouden en verzorging zo nodig. Controleer regelmatig uw temperatuur en ademhaling.

Hoe zit het met mijn specialist en vervolg afspraken?

Gezien de COVID-19-noodsituatie zullen ziekenhuizen en poliklinieken ook overgaan op meer telefonische consulten en of videoconsulten. Dit kan u veel tijd en moeite besparen, dus u zult waarschijnlijk aangenaam verrast zijn hoe goed het werkt.

Ondersteuning voor Covid-19 ?

Bel uw huisarts als u zich zorgen maakt over symptomen en denkt dat u COVID-19 heeft.

Als u zichzelf isoleert, neem dan ook telefonisch contact op met uw huisarts

Bel zorgverleners niet onnodig met vragen over COVID-19. Ze staan onder enorme druk en moeten de telefoonlijnen vrijhouden voor gezondheidsproblemen.

De belangrijkste informatie is te vinden op https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel  volg de Facebook-pagina of het Twitter-kanaal van het Ministerie van Volksgezondheid voor de laatste updates.

Team FysioVoerendaal